חודש טוב ומבורך לכולן!!!



גילוי נאות -

החודש הזה מאד מאד מרגש אותי!

2 הבנות שלי נולדו באותו היום

בהפרש של 3 שנים

אז הולכת לחגוג להם השנה יחד

וכמובן אשתף אתכן במתכונים שווים

לרגל האירוע!



אבל היום,

שמחה לשתף אתכם בסרטון הדרכה

להכנת סופגניות

כמובן שתמיד אפשר למלא בריבה

ולפזר בנדיבות אבקת סוכר

אבל אם כבר ביתי ומושקע

אז -
עם מילוי שוקולד שמטוגן יחד עם הסופגניות

ונותן טעם שוקולדי לכל הסופגניה

ועם ציפוי גנאש וגנאש מוקצף



להפשיל שרוולים, מתחילים!!

WhatsApp Image 2020-11-16 at 18.29.53.jpeg






סופגניות / רותיז

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

2 סוכר וניל

חצי כוס סוכר

2 ביצים + חלמון

1/2 כוס שמן

קורט מלח

2 כוסות מים



אופן ההכנה:

לערבב את היבשים, ולהוסיף את הרטובים – לעבד את הבצק כ10 דקות

להתפיח כרבע שעה

ליצור עיגולים של 45-50 גרם (אני הכנתי כ30 גרם ויצאו מתוקות ממש!)
ולהניח לתפיחה על ניר אפיה לשעה וחצי

לכסות בניילון נצמד משומן

להרתיח 1 ליטר שמן בסיר עמוק ל160-170 מעלות – לשים לב במשך הטיגון שהמעלות נשארות בטווח ולהגביה\להנמיך בהתאמה את עוצמת האש

(למי שאין מדחום – לשים לב שיש בועות קטנות סביב הסופגניה, בועות גדולות מעידות על שמן רותח מידי והסופגניה תצא שמנונית ושרופה)

לטגן את הסופגניה עם הניר אפיה כשהחלק של הניר אפיה למעלה, אחרי 2 דקות להפוך, לשחרר את ניר האפיה ולתת טיגון של עוד 2 דקות

להוציא על ניר סופג

אחרי המתנה של כ10 דקות הסופגניות מוכנות למילוי וטעימה J



לגנאש מוקצף:

1 ריצ + 100 גרם שוקולד מריר. להמיס יחד ולקרר. להקציף יחד.

לגנאש ציפוי:

1 ריצ + 250 גרם שוקולד מריר – להמיס יחד ולטבול את הסופגניה

וכמובן סרטון הדרכה מפורט:


מחכה לפידבקים שלכם!!

תהנו מאד
רותיז