מאז ששכנה שלי חזרה מארגנטינה
ופנקה אותי בחבילה של אלפחורס בטעם גן עדן
ניסיתי המון להגיע למרקם הזה
לטעם הזה
לשלימות הזו


ועכשיו, אני יכולה לומר שנראה לי כמעט הצלחתי....
WhatsApp Image 2020-11-04 at 07.51.28.jpeg


כן, המקורי מגיע בציפוי שוקולד חלב
ולא עם קוקוס
אתן כמובן יכולות לשים גם קוקוס
אבל לדעתי -
אחרי שטועמים פעם אחת עם ציפוי שוקולד חלב
לא חוזרים לגירסת הקוקוס
אבל ענין של טעם...

אז למה אני מדברת כל כך הרבה?
המתכון:

אלפחורס בציפוי שוקולד חלב

  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • שליש כוס סוכר (70 גרם)
  • 2 חלמונים
  • 1 כף תמצית וניל
  • 3 כפות חלב
  • 1 כוס קמח (140 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 3/4 כוס קורנפלור (100 גרם)

למילוי:
  • ריבת חלב (רצוי ריבת חלב יציבה ולא נוזלית)

לציפוי:

  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 35 גרם חמאת קקאו

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו K מקציפים חמאה וסוכר, מוסיפים את החלמונים ומקציפים לאיחוד.

מוסיפים את יתר החומרים עד לקבלת בצק רך ונעים.

מעבירים את הבצק לניילון נצמד ומקפיאים לרבע שעה.

לאחר רבע שעה מרדדים את הבצק בין 2 נירות אפיה (מומלץ חצי מהכמות כל פעם) לעובי של כחצי ס"מ

קורצים עוגיות בצורה הרצויה ואופים ב175 מעלות ל9 דקות
רק לאחר הצטננות מחלצים את העוגיות מהתבנית.

בעזרת שקית זילוף ממלאים בריבת חלב כל עוגיה, והופכים מעליה עוגיה נוספת

מקפיאים לרבע שעה

ממיסים את השוקולד ובנפרד את חמאת הקקאו ומאחדים בינהם

טובלים כל עוגיה בשוקולד ובעזרת מזלג מוציאים

העוגיות נשמרות מעולה בהקפאה.

מומלץ לשמור במקרר בכלי אטום.

כמובן פינקתי גם בסרטון הדרכה מפורט:





לשאלות או בקשות נוספות - אני כאן :)

תהנו המון!
רותיז