אז לכבוד החגים
שמחה לשתף אתכם בהדרכה להכנת בשר מושלם

כאן המקום להודות ל @hbecker שלפני כמה שנים גילתה לי כמה מרזי הכנת הבשר
מאז הלכתי ולמדתי, טעמתי, ניסיתי ושיפרתי
וזה המתכון המנצח אצלי בכל החגים!!!

כמובן, שהסרטתי לכם את כל התהליך
שתראו כמה זה קל ופשוט
ובעיקר - טעיםםםםםםםם


אז קחו כמה דקות, צפו בסרטון שכאן:




למשך שבוע, תוכלו גם להוריד מג'מבו מייל, כאן


המתכון הרשמי:
  • חתיכת בשר מספר 5 \מספר 8
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפות דבש
  • 2 בצלים חתוכים לטבעות
  • 1 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 2 כוסות יין אדום מתוק
  • 2 גזרים חתוכים לפרוסות
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות

    * (הערה: המידות הן לפי כוס חד פעמי של שתיה קרה)

אופן ההכנה:
  1. בסיר שמים את השמן וצורבים את הבשר כחצי דקה מכל צד
  2. מוציאים את הגוש להצטננות בקערה
  3. בינתיים מוסיפים לסיר:
    בצל, דבש, מלח, פפריקה מתוקה, אגוז מוסקט, סוכר חום, רוטב סויה ויין ומבשלים עד שהכל מבעבע
  4. מכניסים את הגוש לסיר ומוסיפים את הירקות
  5. מבשלים כ3 שעות. חשוב מאד לשים לב להפוך את הגוש כל חצי שעה.
  6. לאחר הבישול, יש לתת לבשר להתקרר לחלוטין במקרר
  7. כעת ניתן לפרוס לפרוסות יפות ולהחזיר אותן לסיר עם הרוטב לבישול נוסף של עוד חצי שעה

ניתן להקפיא - מומלץ בקופסא אטומה שעטופה בניילון נצמד לשמירת הטריות
להפשיר - במקרר!!

בתאבון
ושנה טובה ומבורכת לכולם!!!



20200911_122415.jpg
ר