טעם מדהים, מושקע, שווה.
עברו כמה שנים טובות מאז ופתאום נכנס לי ג'וק בראש והחלטתי שאני מכינה אותו.
אז התחלתי לחפש.
לא מצאתי מתכון דומה אפילו...
המשכתי לחפש אפילו כאן:
דגים - מתכון לדג סלומון שום שמיר
החלטתי שאם אין אני לי מי לי.
זה הלך ככה: ניסיתי לשחזר את הטעם. ניסיתי לחשוב מה היה יכול להיות בזה ואיך היה אפשר ליצור אותו.
ערבבתי, מרחתי, טיגנתי, טעמתי -
וכן. זה זה. בדיוק!
אז הנה המתכון:
4 פרוסות סלומון גדולות
4 בצל
2 ראשי שום
חבילת שמיר בערך - לפי הטעם
כוס יין לבן
2 כוסות מים
מסדרים את הסלומון במגש
חותכים את השום לפרוסות דקות
מפזרים את פרוסות השום על הסלומון בצפיפות ומשאירים לספוג טעמים
בינתיים חותכים את הבצל לחצאי טבעות דקות
מטגנים את הבצל בשמן
כשהבצל מטוגן מניחים עליו את פרוסות הסלומון
מפזרים על הסלומון את השמיר
שופכים מלמעלה את היין והמים מעורבבים
מבשלים על אש בינונית עד לרתיחה
מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 10-12 דקות.
בתיאבון!!
מצטערת שאין לי תמונה - התחסל לפני שהספקתי לצלם