IMG_2539_800x600.jpg

מאחד יוצא שלוש....
או יותר----כי יש גם גיוונים נוספים!

התחייבתי להכין למישהי קינוח לשבועות
אל תשאלו אך זה קרה, לא אגלה.
"למה?"
"מה אכפת לך לגלות?"
"נו, באמת, מה את עושה עסק, למה התחייבת?"

לא מגלה.

כי אם אגלה, אהיה בסיכון גבוה להתחייבות כזו לכל גולשי הפורום...תכירו את הטקטיקה שעובדת על הלב שלי ו---אבדתי.

אז התחייבתי
כי התחייבתי
וזהו.

על הדרך-
החלטתי לשלוח קינוח גם לחברה שמתמודדת כרגע עם ענין כלשהו שמעיק עליה. אם אפשר לשמח אותה, למה לא?

אה,
ועל הדרך גם אנחנו צריכים מנה מתוקה לשבועות, קינוח לסעודה החלבית.

החלטתי לנסות להכין קינוח אחד ב-3 וריאציות.
אחד להתחייבות שלי
שני לחברה שאני רוצה לשמח
ושלישי- לבית!

אפשרי?
אפשרי!

איך?
הנה, בואו נלמד איך.
ועל הדרך עוד כמה גיוונים.

הבסיס שווה לכל הקינוחים.
מתקבלת כמות גדולה.
אפשר להכין מראש חצי בשביל קינוח אחד.


לפני שמתחילים בעבודה חשוב לקרוא את כל הפוסט. לבחור את הקינוח הרצוי ולעבוד איתו.

נכין בסיס שנדרש לכל הקינוחים:
750 גרם גבינה לבנה 5%
750 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם גבינת ריקוטה
1 כוס סוכר
200 גרם שוקולד לבן חלבי מומס בכף שמן
200 גרם שוקולד חלב מומס ב-2 כפות שמן
1 פודינג וניל
1 פודינג שוקולד
1/2 כוס ריבת חלב
1/2 כוס חלב
1 קופסא קטנה קרם וניל 250 גרם.

מקציפים שמנת מתוקה לקצף יציב ומוסיפים סוכר, גבינות ופודינג וניל.
מוציאים חצי מהכמות לקערה.
מוסיפים לחצי שנשאר בקערת המיקסר - שוקולד לבן מומס וקרם וניל.

מעבירים לקערה את התערובת על השוקולד הלבן. ומחזירים את החצי השני לקערת המיקסר.
מוסיפים לחצי השני שהפרשנו קודם 200 גרם חלבי מומס, ריבת חלב, פודינג שוקולד וחלב.

כאן מתחיל המשחק:

קינוח מספר 1
כוסות מוס גבינה וריבת חלב.

IMG_2534_800x600.jpg

התערובות הנ"ל

פלוס:
פירורי ביסקויט
קרוקנט אגוזי לוז
ריבת חלב

שמים בתחתית כוסות קינוח תערובת של פירורי ביסקויט וקרוקנט אגוזי לוז.

מעבירים מהתערובת הבהירה לשקית זילוף וממלאים עד מעט מתחת חצי הגובה של הכוס.

בעזרת כפית, שמים מעט ריבת חלב מעל לתערובת הבהירה. מטלטלים בעדינות כדי שייזל לצדדים.

מזלפים מהתערובת הכהה מעל לריבת החלב.

מפזרים פירורי ביסקויט וקרוקנט אגוזי לוז.
IMG_2535_800x600.jpg


גיוון: אפשר לחלק את התערובות לכוס מחולקת ל-2, תערובת כהה בחצי אחד ותערובת בהירה בחצי השני.

קינוח מספר 2
מוס גבינה בתבניות שקעים:
IMG_2542_800x600.jpg

כאן נצטרך תבנית שקעים מסיליקון. על השקעים להיות בגודל מתאים למנת קינוח ולא קטנים מדי כמו של פרלינים או פטיפורים.

מכינים עוגת בסיס עם פקאנים

5 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס קמח
1 כוס פקאן סיני גרוס

מקציפים חלבונים לקצף קל. מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים לקצף יציב
מוסיפים חלמונים וקמח. מערבבים במהירות לא גבוהה
מוסיפים פקאן בתנועות קיפול

משטחים את התערובת בתבנית תנור מרופדת בניר אפיה
אופים ב 180 מעלות כ-12-15 דקות להתייצבות.
מקררים.

קורצים עיגולים בקוטר קטן במעט מקוטר תבנית השקעים.

ממלאים מתערובת הגבינה הבהירה עד לגובה חצי שקע. מטיחים מעט על השיש להתיישרות.

מזלפים מעל לתערובת הבהירה מהתערובת הכהה. אין צורך להמתין. מזלפים מהדפנות פנימה כדי שכל השטח יתמלא. משאירים מעט מגובה השקע ריק. שוב מטיחים את התבנית כדי שהשכבה הכהה תשתטח.

לוחצים דיסקית עוגה למרכז השכבה הכהה עד שהיא נכנסת בגובה שפת השכבה. כלומר מסתיימת בקו ישר עם הקרם הכהה.

מקפיאים.

מחלצים לאחר הקפאה עמוקה.


אותו דבר אפשר להכין בתבנית סיליקון מיוחדת שיוצרת קודם מעין קערה ולאחר שהמסגרת קופאת משחררים מהשקעים וממלאים.
כזו:
HTB1q6aYcGagSKJjy0Fgq6ARqFXa0.jpg

אם תרצו לרכוש כזו, הנה קישור:
IMG_2545_800x600.jpg

החוץ- התערובת הבהירה.
הפנים- הכהה
קישטתי בפירורי ביסקויטים, ואגוזי לוז

כך זה נראה מבחוץ, תודו שזה נראה ממש יפה!


ואיך זה נראה בפנים?
אז האמת שהרסתי אחד בשביל שתוכלו לראות-
יש כבר מי שהתנדב לאכול אותו לפני החג
כאן אפשר לראות גם את שכבת העוגה עם הפקאנים
IMG_2546_800x600.jpg


גיוון:
מכינים רולדה.

כשהעוגה יוצאת מהתנור, הופכים אותה על מגבת נקיה. מסירים בעדינות את ניר האפיה ומגלגלים בעזרת המגבת לרולדה.

ממתינים מספר דקות

פותחים.

מורחים מהקרם הכהה שכבה דקה ומעליה מהקרם הבהיר.

מעבירים למקפיא להתקשות חלקית של הקרם שלא יהיה נוזלי מדי ויהיה אפשר לגלל בקלות.

מגלגלים לרולדה.

מקפיאים.

אפשר לקשט בגנאש שוקולד חליב- מהמתכון של קינוח מספר 3.


קינוח מספר 3
עוגת שכבות קרם גבינה

IMG_2551_800x600.jpg


בסיס עוגה מהמתכון של קינוח מספר 2

פלוס:
200 גרם שוקולד רוזמרי או שוקולד חלבי רגיל
3/4 כוס שמנת מתוקה

1/2 כמות מקרם הגבינה של כל צבע
ממליצה להכין במקביל לכוסות וכך להשתמש בחצי מהכמות לכוסות וחצי לעוגה ולהרוויח על הדרך 2 קינוחים. הפקאן נותן טעם אחר מאשר ריבת החלב שבכוסות וממילא הם שונים.

חותכים את בסיס העוגה למלבנים שמתאימים לגודל תבנית אינגליש. מתקבלים 4 מלבנים [פלוס קצת שאריות]
מכינים 2 פסי עוגת מוס גבינה. 2 תבניות אינגליש

מרפדים את התבניות בניילון נצמד כדי להקל על החילוץ

מניחים 2 עלים ב- 2 תבניות אינגליש . אחד בכל תבנית

מורחים מעליהם מלית כהה.

מניחים עלה נוסף בכל תבנית מעל לתערובת הכהה ומורחים מעליהם מהתערובת הבהירה.

מקפיאים.

משחררים מהתבנית אחרי הקפאה.

מכינים גנאש:
ממיסים שוקולד רוזמרי או שוקולד חלב עם שמנת מתוקה. הופכים את עוגת המוס כך שהחלק שהיה בסיס העוגה הוא כלפי מעלה ויוצקים מהגאש
אפשר לקשט בתלתלי שוקולד או פקאן סיני גרוס
IMG_2548_800x600.jpg

הערה:
אני השתמשמתי רק בתערובת הכהה לעוגה, היתה לי סיבה לכך.

השתמשתי גם לחלק מהשכבות במקום בעוגה [שהשתמשתי בה לתבניות שקעים] בביסקויטים. אבל ממליצה להכין לפי ההוראות שנתתי כאן עם 2 צבעים ושכבות של עוגה במקום שילוב עם ביסקויטים.


גיוון:
במקום עוגה עם פקאנים משתמשים בביסקויטים טבולים בחלב.
מסדרים שכבת ביס'ויטים בתבנית מלבנית קטנה מהרגילה מרופדת ביר אפיה.
שכבה של קרם בהיר מעל
שוב בסיקויטים טבולים בחלב ושכבה של קרם כהה מעל.
מסיימים בביסקויטים
ומעל לכל גנאש.
פורסים לקוביות כשהעוגה חצי קפואה.
טיפ: אפשר להתשמש ב-2 צבעים של ביסקויטים.
מתקבלת עוגה שדומה במראה שלה לזו:


עד כאן.
חג שמח
שנזכה לקבל את התורה השנה כ"איש אחד בלב אחד", באחדות ובשמחה.


בהצלחה!