זה מתחיל בזה שמשימת הכנת תכנית לערב לביבות נופלת עלי בד"כ.
בכל שנה אני שוברת את הראש בניסיון לדוג ממעמקי התהום תכנית שתהיה מוגשת בצורה מקורית. זו יכולה להיות תכנית נדושה, העיקר שיהיה בה טוויסט מקורי, חדש.

לפני מספר שנים, רציתי משהו שאף אחד עוד לא חשב עליו.
לילה שלם של מחשבות. שינה שלא היתה. רעיונות שעלו וירדו.
לפנות בוקר ידעתי מה אני מכינה.

הרעיון היה ליצור "סופגנייה חלולה". בתוכה יתחבא פתק עם משימה. משימות מצחיקות, מאתגרות וכדומה. כל משתתף נוטל סופגנייה מבלי לדעת איזו משימה היא מכילה. במקביל הוא "דולה" מקופסת הגרלה שם של משתתף אחר [גברים לגברים, נשים לנשים]. מנפצים את הסופגנייה ומגלים את המשימה.


בסופגניות של הילדים אפשר להחביא סוכריות, ג'לים, עדשים וכו'
IMG_1908.JPG




הוראות הכנה:

רכיבים
:

200 גרם שוקולד לבן
100 גרם שוקולד קפוצ'ינו [להשיג כמטבעות בחנויות לממכר מוצרי אפיה, ישנה חשיבות לצבע שלו]
צבע מאכל כתום לשוקולד
4 כפות שמן

ממיסים בסיר קטן את השוקולדים והשמן, על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב. כשנמס, מוסיפים מעט צבע מאכל כתום עד לקבלת צבע שמתאים לסופגנייה. [יש צבע מאכל מיוחד לשוקולד והוא מעולה, משיגים בחנויות למוצרי אפיה]. אפשר לוותר על הצבע מאכל.
IMG_1898.JPG



ממלאים שקעים בתבנית סיליקון חצאי עיגולים.
IMG_1897.JPG


IMG_1899.JPG



מעבירים למקפיא ל-2 דקות.
מוציאים והופכים על משטח לריקון השקעים.
מתקבלים שקעים שדפנותיהם שוקולד והפנים ריק.
IMG_1900.JPG



מנקים את השוקולד הנותר סביב השקעים.

IMG_1901.JPG


מעבירים להקפאה של לפחות 10 דקות.
מחלצים את הכיפות בעדינות. זהירות- בשלב זה שבירות

IMG_1902.JPG


אם הן לא מושלמות, זה ממש לא נורא.

בוחרים מילוי רצוי- סוכריות, ג'לים, עדשים או פתקי משימות/חידות וכו' וממלאים כיפה אחת.

IMG_1904.JPG


יוצקים מעט מהשוקולד הנותר לצלחת. השוקולד צריך להיות נוזלי אבל לא רותח [אחר הוא ימיס את הכיפות.
טובלים כיפה [ריקה] סביב קוטר הקצה בשוקולד ומצמידים לכיפה המלאה. מניחים לייבוש.
IMG_1905.JPG


מפזרים אבקת סוכר ומדביקים במעט שוקולד חצי ג'לי אדום

IMG_1908.JPG



עכשיו נותר רק לחכות לתגובותיהם של המשתתפים המופתעים

IMG_1910.JPG


IMG_1911.JPG


חנוכה שמח.
  • IMG_1905.JPG
    IMG_1905.JPG
    KB 59.3 · צפיות: 68