אבקת מרק מקלה מאוד בעבודת הבישול. במקום לשטוף פטרוזיליה, לקלף שום, להוסיף מלח. מרכיבי בשר או ירקות, לדעת ולשים את המינון המדויק של כל מרכיב. החברה עשתה עבורך כבר את כל העבודה ומגישה לך אבקה מוכנה, כל מה שנותר לעשות, זה רק לשפוך לסיר עם מים רותחים והמרק מוכן.

כמה שזה מקל על העבודה, אבל כששף מקצועי יבשל ארוחת גורמה הוא לא ישתמש באבקת מרק שהחברה בחרה בשבילו.

השף מתחיל כל מנה מיסודות המזון, חשוב לו לדעת בדיוק מה הוא מכניס לסיר, וכמה להשתמש בכל מרכיב.


shutterstock_1184034931 (Small).jpg


טוב, אתם מכירים אותי כבר שאני לא טבח, ובמסגרת זו גם לא באתי לשווק 'אבקת מרק' של אחד המותגים. כמובן שהבאתי זאת רק כמשל לתחום הפרסום.


מה הם החומרים הבסיסיים מהם נרכיב את עבודת המיתוג והפרסום?

אם בעל עסק יביא לנו את המודעה הקודמת שעשה בשנה שעברה, ויבקש "קח מודעה זו ותעשה לי מזה רעיון – פיצוץ!"

זה יכול להיות שיפור למודעה הקודמת, אבל אי אפשר לבנות כך אסטרטגיה פרסומית טובה, לבנות מסר שיכוון נכון לקהל היעד.

מה שעושים במשרדי הפרסום זה לכתוב 'תכנית עבודה', בעגה המקצועית קוראים לזה "בריף".

בבריף פותחים את כל מרכיבי העסק/ העמותה/ המוצר/ השירות, היתרונות והחסרונות, הקליינטים וקהל היעד.
עורכים מחקר ומתחקים גם אחרי הצרכים של קהל היעד. כשכל היסודות האלה מסודרים בבריף, הקופירייטר יכול להתחיל לרקוח מזה מתכונים משובחים.