לפעמים הן רוצות
את כל הכבוד לעצמן
בלי שום תוספות
שיונחו בצלחת לצידן

הן רוצות את כל הבמה
חלבון ופחמימה
וכך מצטרף העוף
לחגיגת הלחמניה

אז הפעם-
לחמה בעג'ין



IMG_3668 (Medium).JPG


בסיס בצק [המתכון הרגיל, כאן השתמשתי בקמח 80% מלא]
שנבנה בצורת סירה עם מסגרת
בתוך המסגרת תערובת של בשר או עוף טחון
ואפיה.

כמות ל-4 סירות גדולות
[בצק מחצי קילו קמח]

לתערובת הבשר או העוף הטחון
500 גרם בשר או עוף טחון [השתמשתי בעוף טחון זה מה שהיה בבית]
1 בצל גדול קצוץ דק
6 שיני שום כתושות
2 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
חופן פטרוזיליה קצוצה
מעט שמן

ביצה טרופה למשחיה
שומשום לזריה

מאדים בצל קצוץ בשמן לשקיפות
מוסיפים שום.
מאדים עוד דקה שתיים
מוסיפים את הבשר והתבלינים, למעט הפטרוזיליה ומטגנים כ-3-4 דקות תוך כדי ערבוב לשבירת הבשר לפירורים

מסירים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה.

מחלקים את הבצק ל-4
משטחים כל חלק לפיתה אליפטית.
מגלגלים את הקצוות פנימה כדי ליצור מסגרת.
את הקצוות צובטים יחד ליצירת צורה של סירה

משטחים מתערובת הבשר בתוך המסגרות.

מורחים ביצה טרופה על המסגרת ומפזרים שומשום.

אופים ב 180 מעלות כ-25 דקות.


אפשר להוסיף לתערובת הבשר פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות ו/או צנוברים

מגישים עם טחינה

בתיאבון
צפה בקובץ המצורף 896482

צפה בקובץ המצורף 896482צפה בקובץ המצורף 896482צפה בקובץ המצורף 896482