כך לפחות קראנו להם כשהיינו ילדות.
ולא פחדנו לעבור בשער שכם.
הריח שלהם תפס אותנו.
עגלות עץ ירוקות עמוסות בייגלאך מלאי שומשום.
לצידם, פיסות עיתון שעוטפות זעתר.

למלווה מלכה השבוע החלטתי להכין אותם
IMG_3625.JPG



הבצק-
כמו של הלחמניות הרגילות
אבל חצי מכמות השמן ממירים בשמן זית ומפחיתם מהסוכר

1 כף מלח
1 קילו קמח
1/2 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
550 מ"ל מים
3/4 כוס שמן- חציו שמן קנולה וחציו שמן זית

שומשום לציפוי

שמים בקערה מלח ומעל זה קמח, סוכר, שמרים ומים.
מתחילים ללוש לבצק.
אחרי שהמים נספגים בקמח מוסיפים את השמן. לשים עד לקבלת בצק רך, נעים ולא דביק.
מניחים לכמה דקות ומערבלים שוב.

מעבירים לקערה מרוחה בשמן ומורחים גם את פני הבצק במעט שמן. מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח. לא יותר. התפחת יתר הורסת את המרקם.

מחלקים את הבצק ל-10 כדורים
מניחים את הכדורים לנוח במשך 10 דקות.

תופסים בכדור ומכניסים אצבע למרכז. מתחילים לגלגל על האצבע כדי לפתוח את החור. בידיים מותחים את הבצק בעדינות תוך כדי הגדלת החור לצורה של בייגלה ארוך וצר. נזהרים לא לקרוע את הבייגלה.

ממלאים מים בכלי גדול מספיק להכיל את גודל הבייגלה. בנוסף מכינים כלי באותו גדול עם המון המון שומשום.
טובלים את הבייגלה במים באופן שיהיה טבול במים בכל צדדיו. מעבירים לכלי עם השומשום ומצפים את הבייגלה בהמון שומשום.
מעבירים לתבנית מרופדת בניר אפיה. אפשר להניח כ-3-4 בייגלה בתבנית ענקית זה לצד זה עם מרווח בין אחד לשני.
משהים בחוץ כ-10 דקות
אופים ב 200 מעלות כ-15 דקות להשחמה נאה.

אם רוצים לאכול אותם אותנטי ממש, טובלים לפני כל ביס בזעתר.
  • IMG_3625 (Medium).JPG
    IMG_3625 (Medium).JPG
    KB 166.6 · צפיות: 1,722