בוטיק הבשרים מיט צ'ויס ויד מרדכי מגישים לכם
מתכון מיוחד לשבת ט"ו בשבט בליווי פירות
ט"ו בשבט, ריח הפירות נישא באוויר, אין כמו מתכון שמשלב את חומרי הגלם הטובים ביותר עם פירות שנשתבחה בהן ארץ ישראל. לקראת שבת ט"ו בשבט, בוטיק הבשרים מיט צ'ויס מרח' אגריפס 88 בירושלים חובר למותג הקולינרי 'יד מרדכי' ומגיש לכם מתכון מיוחד בשילוב פירות לנתח מובחר עם המוצרים האיכותיים של יד מרדכי, שיעשירו לכם את שולחן השבת לחוויה בלתי נשכחת.
רכיבים:
1 ק"ג בשר בקר (אונטריב או כתף למעוניינים בנתח רזה יותר. ניתן להמיר ב-4-5 כרעי עוף)
שמן זית כתית מעולה יד מרדכי לטיגון והשחמה ראשונית
1 בצל גדול קצוץ
שיני שום כתושות (לפי הטעם)
1 כפית קינמון טחון
1 כפית כורכום טחון
1 כפית פלפל שחור טחון
מלח לפי הטעם
10 משמשים מיובשים
10 שזיפים מיובשים
חצי כוס צימוקים (חפשו את הזן האפגני - הוא נהדר)
2 כפות שומשום לקישוט
חצי כוס שקדים או אגוזים - מה שאוהבים
3 כפות דבש טהור יד מרדכי או סילאן טבעי יד מרדכי (ניתן גם לשלב ביניהם)
נוזלים - חצי כוס עד כוס יין אדום. השאר להשלים במים.
אופן הכנה:
משחימים את הבשר / עוף בסיר עם שמן הזית ומוציאים.
לאותו הסיר מכניסים את הבצל ומטגנים לאט עד להזהבה.
מוסיפים את השום והתבלינים כדי לפתוח את התבלינים. אם צריך ניתן להוסיף מעט שמן.
מחזירים את הבשר לסיר עם היין והמים ומבשלים כשעתיים וחצי על אש נמוכה.
לבסוף מוסיפים את הדבש/סילאן, הפירות היבשים והאגוזים ומבשלים כ-20 דקות.
מפזרים את השומשום מעל ומגישים לצד אורז, קוסקוס או כל תוספת אהובה אחרת.
בתאבון!