בכל הנוגע לארוחות חג, האנושות מתחלקת לשניים.
למחצית מהאנשים אין בעיה לחזור על האוכל המוכר והמסורתי במשך כל ארוחות החג,
ואילו אנשי המחצית השניה מתחלחלים מהרעיון שיצטרכו לחזור על מנה מסויימת פעמיים.
כאחת ששייכת למפלגה השניה באופן מובהק, בצירוף העובדה שהשנה שעות הבית שלנו בחג מוכפלות ומושלשות,
ישבתי לערוך רשימה של רעיונות למנות לסוגיהן, על מנת ליצור גיוון מקסימלי.
אני משתפת את הרשימה הראשונית שיצאה לי, ניתן כמובן להוסיף עליה כאן באשכול ממגוון הרעיונות.
חלק מהמנות מתאימות גם לחג וגם לחול המועד, וחלקן רק לחול המועד, בגלל צורת ההכנה או אופי המאכל.
נתחיל במנות ראשונות:

1. כוס פילו ברוטב כבד וחזה.
2. בורקס בשר.
3. פילו בשר.
4. שניצל פסטרמה.
5. כבד קצוץ.
6. פטה כבד.
7. טורטיה ממולאת בשר ומטוגנת בפירורי לחם.
8. עוגת טורטיה.
9. חזה עוף קר בפסטו על רוטב חרדל דבש.
10. סלט עוף.
11. אגרול - בשרי או צמחוני
12. חומוס פטריות/בשר טחון.
13. מתאבנים (סיגרי בשר, קובה בורגול ועוד)
14. פטריות ממולאות.
15. לחמאג׳ין (לחמא בעג׳ין, למי שמתעקש) - ׳פיציות׳ בשר.
16. בלינצעס תפו״א/בשר.

למנות עיקריות
לתוספות