האינדוקציה כשרה לפסח ולכל השנה

כיף להשתמש באינדוקציה, משטח יפה מבריק ומתחמם בצ'יק. אבל מה קורה כאשר נופלת, כפי שקורה לנו עיתים קרובות במהלך הבישול, חתיכת מזון רותח על משטח האינדוקציה? ההלכה קובעת שבמקרה כזה, אם מדובר במזון בשרי שנשפך כל המשטח הופך לבשרי. ואם מדובר בחתיכת חמץ, הרי שהמשטח כולו הופך לחמץ גמור.

אז מה עושים? כיצד מבשלים על האינדוקציה במהלך השנה אוכל חלבי? והאם ניתן להכשיר אותו לפסח? לנסות לשפוך עליו מים רותחים כפי שמכשירים משטחים כדוגמת שיש ונירוסטה, לא יעזור לנו כאן. והסיבה היא, מכיוון שמשטח האינדוקציה מורכב מזכוכית קרמית שלא ניתן להכשיר אותה בצורה של הגעלה. לשים חוצץ מאולתר בין הסירים למשטח, כדוגמת קרטון או נייר. לא מומלץ בכלל, רעיון לא יפה ואסתטי והכי חשוב זה גם לא בטיחותי.

shutterstock_1821701684_milk (Medium).jpg


בסיליפלוס בישלו לנו את הפתרון המושלם: משטח סיליקון עבה ואיכותי, באישור המכון הטכנולוגי להלכה והרב עמרם פריד. גם מעוצב יפה ונראה מרשים, וגם מכסה לנו את הפינה לפסח ולכל השנה. כך אנו יכולים לבשל במהלך השנה בשרי וחלבי ללא חשש, ובהגיע פסח פשוט לפרוש את משטח הסיליקון, שמתאים במדויק לגודל האינדוקציה. ולבשל את מטעמי החג ללא חשש.

להזמנת משטח סיליפלוס היכנסו עכשיו לאתר