תנו טיפים! - אקסס

הנושא בפורום 'פורום תוכנות מייקרוסופט אופיס' פורסם ע"י chaim1989, ‏1/11/09.

  1. chaim1989

    chaim1989 משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏16/9/08
    הודעות:
    766
    לייקים:
    0
    נקודות:
    17
    עובדים עם אקסס?!
    הוסיפו כאן את הטיפ שלכם לעבודה יעילה וחסכון בזמן!!!
     
  2. chaim1989

    chaim1989 משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏16/9/08
    הודעות:
    766
    לייקים:
    0
    נקודות:
    17
    חסכון בבלאגן במסד הנתונים

    שאילתות פעולה
    חסכו בלאגן בחלון האקסס
    צרו את שאילתת הפעולה עברו לתצוגת SQL העתיקו את משפט הSql
    פתחו חלון VisualBasic כתבו
    DOCMD.RUNSQL ("הדבק")
    דוגמא
    docmd.runsql("delete *from[טבלת מטלות] where [קוד מטלה]<>1")
    בעיקרון אפשר לעשות את זה גם על שאילתות בחירה פשוט להכניס את משפט ה sql למקור הטופס אבל זה לפעמים יותר בלאגן
     
  3. saryoram

    saryoram משתמש חדש

    הצטרף:
    ‏4/5/08
    הודעות:
    713
    לייקים:
    0
    נקודות:
    0
  4. מיכל123

    מיכל123 משתמש מקצוען פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏24/12/08
    הודעות:
    4,575
    לייקים:
    0
    נקודות:
    52
    צריך לשים לב, בטיב של חיים, שמשפט הSQL של השאילתות הוא לא תמיד מעוצב נכון, יש לו כל מיני הורדות שורה וכדומה באמצע, ובהעתקה רגילה לתוך ה VB זה לא עובד טוב, צריך למחוק את הרווחים והמרכאות המיותרים.
     
  5. chaim1989

    chaim1989 משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏16/9/08
    הודעות:
    766
    לייקים:
    0
    נקודות:
    17
    אם בכל זאת רוצים להקפיד על שורות אפשר לסגור את השורה במרכאות ולהוסיף &_
     
  6. SHL

    SHL משתמש חדש

    הצטרף:
    ‏1/4/09
    הודעות:
    145
    לייקים:
    0
    נקודות:
    0
    מס' טיפים חשובים

    למעבר בין ה Visual Basic לאקסס לחצו על Alt+F11
    למעבר לתיבת Immediate ב Visual Basic לחצו על Ctrl+G
    להרצת פונצקייה מ Visual Basic הציבו את הסמן בתחילת הפונצקייה ולחצו על F5
    (נראה לי שזה עובד גם בהרצת שאילתות פעולה)
    בהצלחה לכולם
     
  7. SHL

    SHL משתמש חדש

    הצטרף:
    ‏1/4/09
    הודעות:
    145
    לייקים:
    0
    נקודות:
    0
    כאשר אתם יוצרים טופס מבוסס על שאילתה
    אז אין צורך להשאיר את השאילתה קיימת
    אלא אפשר להעתיק את המשפט SQL כמו שהוא
    ולהדביק אותו במקור נתונים של הטופס
    ואז אפשר למחוק את השאילתה
    (כל זה נכון לגבי אופיס 2007, ב2003 לא נראה לי שזה עובד)
    בהצלחה
     
  8. מיכל123

    מיכל123 משתמש מקצוען פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏24/12/08
    הודעות:
    4,575
    לייקים:
    0
    נקודות:
    52
    זה לכאורה מה שהביא CHAIM1989 למעלה. (תקנו אותי אם אני טועה)
     
  9. SHL

    SHL משתמש חדש

    הצטרף:
    ‏1/4/09
    הודעות:
    145
    לייקים:
    0
    נקודות:
    0
    CHAIM1989 דיבר על שאילתות פעולה - שמבצעות פעולה כגון מחיקה, הוספה וכדו'
    שאפשר לכתוב אותה בויזאל בייסיק ולהפעילה משם, ואין צורך להשאירה בחלון מסד הנתונים
    ואני דיברתי על שאילתת בחירה - שבחורת נתונים לפי קריטוריונים
    שאין צורך לבנות טופס ע"פ שאילתה אלא אפשר לכתוב אותה במקור הנתונים של הטופס
     
  10. שקדיה

    שקדיה משתמש מקצוען צילום מקצועי איור וציור מקצועי

    הצטרף:
    ‏27/9/09
    הודעות:
    2,912
    לייקים:
    22
    נקודות:
    54
    סוג מצלמה:
    קנון D60
    גם באופיס 2003 זה עובד
    אבל למה להסתבך ולהעתיק לSQL
    פשוט במקור הנתונים לוחצים על שלוש הנקודות שבצד שמאל והוא פותח טופס של שאילתה שמתקשר אוטומטית לטופס
    כאשר סוגרים את הטופס הוא נשמר יחד עם הטופס ולא רואים אותו ברשימת השאילתות
     
  11. שקדיה

    שקדיה משתמש מקצוען צילום מקצועי איור וציור מקצועי

    הצטרף:
    ‏27/9/09
    הודעות:
    2,912
    לייקים:
    22
    נקודות:
    54
    סוג מצלמה:
    קנון D60
    והנה מס טיפים נוספים ממני:

    כדי לעשות שינוי מרחק מתצוגה.
    לשדות עם תוכן ארוך
    לוחצים על: 2 SHIFT+F

    ---------------------------------------------------

    לפעמים במסכות קלט כשרוצים לתקן ספרה אחת הוא מבקש להזין מחדש את כל מסכת הקלט
    אז הנה פתרון:
    00/00/0099;0;_
    להדביק את זה במאפיינים -> מסכת קלט
    (אני בד"כ לא משתמשת במסכות קלט מסוג תאריך אבל למי שאוהב זה פתרון טוב)

    --------------------------------------------------------

    בעיקרו עדיף תמיד לסגור את הקובץ לMDE כדי שהביצועים יהיו מהירים יותר ושהודעות השגיאה של הקוד, אם תהינה, לא תתקענה את התוכנה.
    מי שרוצה ביצועים מהירים גם בקבצי MDB
    הז הנה פיתרון חמוד:

    יוצרים קיצור דרך לתוכנה, ביעד כותבים : את הנתיב של האקסס (אצלי 2003), את שם הקובץ ואח"כ לוכסן ו runTime

    "C:\Program Files\Microsoft Office\2003\OFFICE11\MSACCESS.EXE" "C:\My Documents\lectures.mdb" /runtime

    בהתחל ב :מעתיקים את המחרוזת הראשונה של היעד בלי שם קובץ ההפעלה (מצ"ב דוגמא - סיום המחרוזת של "התחל ב" תוכלו לראות ביעד)




    מקווה שתהנו מהביצועים.
     

    קבצים מצורפים:

  12. chaim1989

    chaim1989 משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏16/9/08
    הודעות:
    766
    לייקים:
    0
    נקודות:
    17
    שקדייה! תודה רבה החכמתנו
     
  13. wmw

    wmw משתמש חדש פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏25/5/10
    הודעות:
    1,441
    לייקים:
    2
    נקודות:
    0
    גם אם לא יצרתם MDE
    תמיד תמיד תקמפלו את האפליקציה

    קודם כל, זה יציג לכם את השגיאות, באם ישנם
    והכי חשוב, המערכת תעבוד הרבה יותר מהר
     
  14. יהודה מילר

    יהודה מילר מנהל פורום דין וחשבון

    הצטרף:
    ‏30/7/08
    הודעות:
    2,482
    לייקים:
    1
    נקודות:
    54
    הודעת שגיאה מה זה אומר

    ביצעתי את מה שנכתב למעלה, ובכל פעם שאני פותח דרך הקיצור, מופיעה השגיאה הבאה
     

    קבצים מצורפים:

  15. שקדיה

    שקדיה משתמש מקצוען צילום מקצועי איור וציור מקצועי

    הצטרף:
    ‏27/9/09
    הודעות:
    2,912
    לייקים:
    22
    נקודות:
    54
    סוג מצלמה:
    קנון D60
    ראיתי טיפ באתר של המפתח לאקסס וניסיתי אותו ובאמת יש בזה משהו

    הטיפ קשור למהירות של הלוכנה בפרט לאלו שמשתמשים ברשת ובטבלאות מקושרות
    להמיר את מסד הנתונים לגרסה ישנה יותר ואז להחזיר בחזרה לגרסה מתקדמת
    זה מכווץ את הקובץ הרבה יותר טוב מקימפול ודחיסה
    צריך רק לשים לב שלפעמים הוא שאם יש טבלאות מקושרות הוא לפעמים מעתיק אותן במקום לשמור על הקישורים ואז צריך לעדכן את הטבלאות.

    תנסו. מעניין אותי לשמוע עד כמה זה עזר לכם
     
  16. מתנחל

    מתנחל חבר קהילה: מעצבים גרפיים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏28/6/11
    הודעות:
    1,047
    לייקים:
    0
    נקודות:
    0
    מדוע הקישור לא פעיל? זה רק אצלי?
     
  17. מיכל123

    מיכל123 משתמש מקצוען פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏24/12/08
    הודעות:
    4,575
    לייקים:
    0
    נקודות:
    52
    כנראה שהאתר נסגר...
     
  18. david48483

    david48483 משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏11/4/11
    הודעות:
    649
    לייקים:
    0
    נקודות:
    17
  19. גבריאל חיים

    גבריאל חיים משתמש חדש

    הצטרף:
    ‏10/11/13
    הודעות:
    265
    לייקים:
    0
    נקודות:
    0
    ולמי יש מדריך אקסס למתחיל אופיס 2013?
     
  20. סבתא111

    סבתא111 משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏6/10/14
    הודעות:
    244
    לייקים:
    2
    נקודות:
    17
    טיפ קטן שמסתמא כולם כבר יודעים אך כדאי שיהיה כתוב לתועלת החדשים:
    בויזואל בייסיק, יש מילים שמורות רבות שיש בהם צורך מאות ואלפי פעמים בכל תוכנה, לשליפת המילים השמורות יש ללחוץ CTRL + רווח.